Γιατί δεν πέτυχε το lash lift;

Γιατί δεν πέτυχε το lash lift;

Πολύ συχνά συμβαίνει, ειδικά στις αρχές της καριέρας μιας/ενός lash artist να μην πετυχαίνουν τα lifts που κάνει και σπάει το κεφάλι της/του να βρει τι φταίει. 

Συνήθως κατηγορεί το προϊόν ότι δεν δουλεύει ή ότι δεν κράτησε τους σωστούς χρόνους. Ενώ και τα δυο αυτά μπορούν να συμβούν φυσικά ξεχνάμε τους πιο σημαντικούς παράγοντες όπως είναι η κόλλα, η επιλογή της ασπίδας σιλικόνης αλλά, η τοποθέτηση της λοσιόν στο σωστό σημείο και φυσικά δεν ξεχνάμε να κάνουμε έλεγχο.

Όλοι οι παραπάνω παράγοντες είναι πολύ πιο πιθανόν να φταίνε για την αποτυχία του lift παρά οι ίδιες οι λοσιόν. Πάμε να τα δούμε ένα ένα. 

1. Η κόλλα : Η κόλλα αφήνει πίσω της μια κρούστα η οποία δημιουργεί μια εξτρά στρώση πάνω στις βλεφαρίδες και συνεπώς μια εξτρά στρώση να διαπεράσει η πρώτη λοσιόν. Για αυτό δεν βάζουμε πολύ κόλλα και φροντίζουμε με μια νωπή μπατονέτα να αφαιρούμε την εξτρά κρούστα πάνω από τις βλεφαρίδες. 

2. Οι ασπίδες : Φυσικά και επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα γιατί δεν είναι όλες οι ασπίδες για όλα τα μάτια ( έκτος από της Katya Vinog ) και για αυτό πρέπει να κάνουμε τον σωστό προέλεγχο πριν από κάθε πελάτη για να βρούμε την σωστή για αυτόν ασπίδα. Εάν δεν γνωρίζεις πως να κάνεις προέλεγχο και τις διαφορές των ασπίδων μεταξύ τους καθώς και που βάζουμε πια ασπίδα μπορείς να κλείσεις το μετεκπαιδευτικό μου σεμινάριο όπου θα μάθεις μεταξύ αυτών και πολλά ακόμα.

3. Τοποθέτηση των λοσιόν : Άλλο ένα θέμα που ξεχνάμε οι λοσιόν, ειδικά η πρώτη, πρέπει να μπαίνει σε μια ευθεία χωρίς κενά μέτρια στρώση στο σωστό σημείο της ασπίδας και των βλεφαρίδων για να έχουμε τι κατάλληλο αποτέλεσμα. Αν για παράδειγμα τα κάνουμε όλα σωστά αλλά δεν τραβήξουμε την λοσιόν στο σωστό ύψος τότε πάλι το lift μας δεν θα είναι αυτό που θέλαμε. Μην ξεχνάς πως οι βλεφαρίδες θα πάρουν το σχήμα της ασπίδας που διαλέξαμε. 

4. Έλεγχος : S.O.S θέμα ο έλεγχος που πρέπει να κάνουμε πριν αφαιρέσουμε την πρώτη λοσιόν. Πολλές φορές οι βλεφαρίδες χρειάζονται περισσότερη ώρα από αυτή που προτείνει ο κατασκευαστής είτε γιατί το δωμάτιο είναι κρύο είτε γιατί χρησιμοποιήσαμε glue balm είτε γιατί οι βλεφαρίδες είναι πολύ δυνατές. Εάν δεν κάνουμε έλεγχος κατά μήκος για να δούμε εάν οι βλεφαρίδες "σπάσανε" στο σημείο που πρέπει και όσο πρέπει τότε δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν θα πετύχει το lift. 

Με αυτά τα 4 βασικά σημεία κλείνω αυτό το άρθρο σήμερα. Ελπίζω να σας έβαλα σε σκέψη και σιγά σιγά μαζί θα ανακαλύψουμε το πολύπλευρο πρόσωπο του lash lift αλλά και του brow lift/ tint/henna καθώς δεν είναι τελικά τόσο εύκολα όλα όσο φαίνονται όταν θέλουμε να είμαστε οι καλύτεροι σε αυτό που κάνουμε. 

Επιστροφή στο ιστολόγιο